Anti-inflammatorisk Detox

Gör en inre rengöring, delta i en Detoxvecka och känn dig friskare.

 

Detoxen är till för att hjälpa kroppen att läka sig själv genom att tillföra den mat fylld av näringsämnen, enzymer och så mycket som möjligt befriade från bekämpningsmedel och toxiner. När kroppen får i sig näringsrik mat och superfoods får den möjlighet att använda den extra energin till att hela och göra sig av med toxiner, gifter, mikrober, för att nämna några, som har byggts upp i kroppen.

En Detox är ett förbluffande effektivt sätt att få tillbaka energy, bli av med socker och andra beroende, att tappa vikt och att känna sig hel och fräsch igen.

Att delta i ett Detox program innebär att du ger kroppen lite semester. Den energi som den vanligtvis för att smälta tyngre mat befrias i en Detox och kan användas till att hela och rensa kroppen.

En Detox kommer att hjälpa din kropp att fungera bättre eftersom det hjälper den att befria sig från toxiner som bygges upp. Precis som du behöver byta olja i bilen för att den ska gå bättre, så behöver din kropp rensas ut från gifter.

Vi är hela tiden utsatta för skadliga ämnen. Det finns i vår kost som bekämpningsmedel, mikrober och kvicksilver för att nämna några. Toxiner finns i luften vi andas, som föroreningar och desinfektionsmedel. Vår kropp hanterar kontinuerligt dessa toxiner genom att bryta ner dem och spola dem ut. Med tiden blir våra kroppar överbelastade från gifter och vi kan känna det när vi blir uppsvullna, slöa, tröga och sjuka.

Vår Detox hjälper din kropp att återställa sig genom att dricka och äta antiinflammastions mat, superfoods som är packade med näringsämnen och enzymer som tros öka och förnya de avgiftande organen som lever, lungor, njurar, lymf och kolon så att de kan göra sitt jobb – att bryta ner toxiner och spola dem ur kroppen.

Vi erbjuder både 7 och 3 dagars Detox program och även längre för de som önskar.

Yes, jag vill gärna få mer information angående era Detox program!Datum för nästa Detox

Vad är en Detox?

Vad är en Detox? Det enklaste förklaringen är att en Detox är en process när man beslutar sig för att ändra sin livsstil för ett tag, så att kroppen kan göra sig av med gifter. Denna livsstilsändring innebär typiskt att man äter näringsrika superfoods och avstår från att äta viss mat under Detoxen. Vissa förändringar är temporära medans andra är sådana som man kanske väljer att fortsätta med, såsom att inte dricka sockerrika läsker ett drycker med fructose corn syrap. 

Vad äter man i en Detox?

En Detox funktion är att tillföra kroppen med en mängd ekologiska, färgfulla, råa och näringsrika superfoods och på samma gång avstå från den sorts mat som ordsaker inflammation och överkänslighet i kroppen.  Detoxen innehåller all måltider, snacks, drycker, teer, shots, örter och allt som du behöver under detox perioden Det ända som du behöver ha hemma är några citroner och äpplen om du vill

Hur lång är en Detox?

Den vanligast längden på en Detox är en vecka. Vill man gå djupare så har vi även 3 veckors program.  Våra 3 dagars, fredag – söndag Detoxer är populära speciellt om man vill ha en snabbkorrigering efter en helg eller en semester.   Vanligtvis gör man en Detos 2-3 ggr per år lite beroende på hur bra man  mår och hur väl man äter.

Vilka är fördelarna med att göra en detox?

Det bästa sättet att unvika gifter är att inte stoppa i sig några. Om man slutar äta bearbetad mat i en eller flera veckor, ger mankroppen och matsmältningen lite tid att vila, föryngra och återställa sig.

Detoxa genom att dricka och äta superfoods som är packade med näringsämnen och enzymer. Det  gör det möjligt för avgiftningsorganen som lever, lungor, njurar, lymf och kolon att  göra sitt jobb bättre – att bryta ner gifter och spola dem ut ur kroppen. Frukt och grönsaker har hög vattenhalt och hjälper till att spola ut gifter och rehydrera kroppen.

Lymf och hud är kroppens största rengöringsorgan, så det vi stoppar oss och det vi sätter på våra kroppar är viktigt eftersom vi absorberar vad vi sätter på vår hud i vårt lymfsystem och blod som sedan cirkulerar sedan genom hela kroppen. Vad äter blir en del av vår kropp och reflekteras i vår hud, hår och hur vi mår.

En veckas detox var tufft, mitt mål var att sluta med socker, dag 2-5 var dom tuffaste. Fick huvudvärk, skakningar, illamående och var allmänt trött. Men dag 6 vände det och jag fick ny energi, huvudvärken släppte och jag kände mig mycket bättre! Maten och dryckerna var goda och jag höll mig mätt. Gick ner några kilon och är piggare än innan. Idag, drygt en vecka efter detoxen har jag inget sug efter socker och jag väljer hellre att äta ett äpple istället för en chokladkaka. Helt klart värt det och jag rekommenderar vem som helst att testa på det här!

/Alexandra

Har gjort en detox med hjälp av Celena på California Cafe.
Jag har haft Morbus Chron i många år
och mådde riktigt bra under denna vecka. – Kan varmt rekommendera detta.

/Laila

Vad är inkluderat i detoxen?

  • En informationskväll där vi går över hur programmet fungerar och svarar på eventuella frågor du har. Informationskvällen hålls både i Nora och Örebro. Klicka här för mer information om informationskvällarna
  • Alla måltider och drycker är förberedda för dig.
  • Individuell vägledning.
  • Du hämtar dina måltider och drycker för dagen kvällen före på California Café i Nora. För er som bor i Örebro, levereras vi maten till dig.

  • Det dagliga schemat är enligt följande (allt ingår i programmet)

   • För frukost-rensande gurkmeja skott
   • Frukostgrön dryck, som innehåller mycket Den främjar detoxen genom att syresätter kroppen, förbättrar cirkulationen och minskar inflammationen.
   • Snack / veggies & detox te
   • Lunch- hälso sallad med rensande spannmål, grönsaker,  speciell sås
   • Snack / veggies & detox te
   • Middag- rå rengörings soppa
   • Efter middag-fiberdryck och te
   • Rengöring örter

  En informationskväll där vi går över hur programmet fungerar och svarar på eventuella frågor du har. Informationskvällen hålls både i Nora och Örebro eller via Zoon (online) beroende på var vi är i Corona pandemin. . Klicka HÄR för mer information om nästa informationskväll.

Jag deltog i 7 dagars detox vilket var fantastiskt. Då jag slutade tvärt med kaffe och snus så var mitt mående inte på topp de första dagarna. Tredje dagen vände det och sedan ökade energin för var dag, sista två dagarna var jag i högform och orkade hur mycket som helst. Har nu lagt om en del av kosten och gör fortsatt gröna drinken varje morgon. Har inte snusat sedan detoxen och har inte haft något problem med att vara utan nikotinet.
Tack Celena och Mats för att ni flyttat till Nora och gett oss denna möjlighet och att det nu finns ett ställe där man kan få en mycket god och nyttig lunch.
/Maggan

hur fungerar det?

 • HUR FUNGERAR DET? Du kommer att delta i en informationsafton på California Café i Nora eller Örebro.  Programmet kommer att förklaras i detaljerDen grundläggande rengöringen / detoxen går i en vecka, 7 dagar. Det finns också möjligheter att fortsätta rengöringen i 14 eller 21 dagar

  Du kommer att få frukost, lunch, middag, snacks, juice, gröna drycker och mer för hela programmet. Allt som du behöver äta i en vecka kommer att inkluderas

  Maten kommer att vara tillgänglig för dig att hämta enligt följande: 

 • Om du bor i Nora hämtas maten på California Café efter 16:00. Du hämtar för två dagar åt gången. Vi kommer att skicka dig ett SMS när maten finns att hämta. Är du försenad kan du hämta maten på baksidan av Cafeet.
 • Om du bor i Örebro: VI levererar maten till dig under seneftermiddagen eller tidig kväll. Om du inte kan vara där och möta oss, var god att informera oss om var du vill ha maten avlämnad.
 • Allt du behöver göra är att följa medföljande instruktioner.I slutet av detoxen kommer vi att ha en annat möte.

Jag körde en 3 veckors detox i början av februari.
Förutom att jag mådde prima och fick extra energi så gick jag ner 7kg.
Jag har inte haft astma någon gång sedan första detoxveckan (brukade ta Bricanyl ca. 1-2ggr/dag) min svåra psoriasis på armarna försvann nästan helt under dessa
3 veckor. Vi har med stöd och hjälp från California Café fortsatt att leva så hälsosamt som möjligt så jag rekommenderar varmt
detoxen och den goda maten.

/Klas

När är nästa Detox?

Vi har varje år några Detoxprogram,  både i Nora och Örebro.  Klicka HÄR för att få alla datum och tider, eller HÄR för att få mer information.

Vad kostar det?

Kostnaden  beror på vad du  kommer att hämta maten

Nora –  7-dagars detox kostar 2995:- (2795:- om ni registrerar er innan 30/8/2022).  All Detox mat hämtas på California Cafe.

Örebro – Maten leveraras till dig. Om du inte är hemma så får det arrangeras en plats som vi kan lämna på.  Kostnad för detoxen  7 dagar 3295:- (2995:- om ni registrerar er innan 30/8/2022)

Obs. Ingen leverans möjlig söder om Marieberg utan extra kostnad.

Priserna inkluderar alla måltider, drycker, juicer, smoothies, shots, snacks, örter, teer samt informationsmanual om Detoxen och en hudborste.

Hur betalar man?

Du betalar antingen genom att besöka California Cafe i Nora under våra öppettider. 

Du kan också betala genom att swisha, 123 277 0535,  eller genom bankgiro, 5217-7128. Var goda att tydligt ange vem betalningen kommer ifrån.

About Celena

In her own words:

“I think I have always taken my health & wellbeing for granted because it’s always been a natural focus and important part of my life.

I was brought up by very health conscious parents, and by 17 years old I began seriously studying yoga & meditation.  At 22 I began my holistic wellness studies;

 • I studied raw/vegan foods & was certified by “Natural Hygiene”.
 • I am a licensed Massage therapist/certified in Shiatsu & Lymphatic drainage
 • Licensed in Holistic Wellness & Skincare
 • Yoga Alliance Certified Hatha yoga teacher.

In my early 20’s I was trained by Celebrity holistic beauty & wellness specialist Susan Ciminellis as one of her protégés. We catered to celebrity clientele such as Victoria Secret Models. This is when I began educating clients in the benefits of raw & anti-inflammatory foods.

2001 – 2012, I developed & created cleansing protocols for Sphatika Holistic Center & Spa in Manhattan, New York. As lead therapists I trained other therapists and educated clients on wellness for skin and lymphatic/ body cleansing & yoga.

I worked with many famous & high profile clients throughout my career.

Since my diet has always been a main focus & source of my own health & wellbeing I have always included wellness/diet coaching with my clients as part of their holistic treatment. Over 20 years of workings with clients and questioning what they eat, I have noticed how what they eat affects their body.  I could feel & see the swelling in their muscles, joints and skin from eating & drinking toxic foods.

We recently moved from Los Angeles, California with our big family to Järnboås (outside Nora). My Swedish husband, Mats and I decided to leave the toxicity and stress that comes with living in a very very big city and move to the peaceful and beautiful Swedish country side. We have currently opened the California Cafe in Nora to bring a healthy California food twist to Nora. Im also a long term yoga teacher for the last 20 years. We operate www.yogabhav.com and offers yoga classes, both online and in our studio in Bryggeriet (in Nora), retreats, chanting, meditation and satsang program. Visit www.yogabhav.com for more information